logo
Izvēlēties periodu
Meklēt kartē
Izvēlne

Sigur Rós

Pk 19.09.2025 20:00
Alexela Kontserdimaja, Tallinn
67.00 - 152.00
Sigur Ros nākamā gada septembrī uzstāsies ar diviem īpašiem orķestra koncertiem Alexela koncertzālē
 
Īslandes postroka spīdekļi Sigur Ros nākamā gada rudenī Tallinā uzstāsies ar diviem īpašiem koncertiem. 2025. gada 19. un 20. septembrī koncertzālē Alexela divas uzstāšanās sniegs viena no pēdējā laika atzinīgākajām grupām, prezentējot savu jaunāko studijas albumu Átta kopā ar Tallinas kamerorķestra paplašināto sastāvu.
Šīs divas ir vienīgās Sigur Ros orķestra turnejas izrādes Baltijā, uz kurām ierobežotā daudzumā biļešu pārdošana būs pieejama caur Piletilevi. Iepriekšpārdošana Shiftworks, Alexela koncertzāles klientiem un Piletilevi informatīvā izdevuma abonentiem sākas 16.oktobrī plkst.10, bet plaša publiska tirdzniecība piektdien, 18.oktobrī plkst.10.
1994. gadā dibinātais uzņēmums Sigur Rós (nozīmē "Victory Rose" un nosaukts dziedātāja un līdzdibinātāja Jona "Jónsi" Ora Birgissona mazās māsas vārdā) ir slavens ar savu unikālo ēterisko skanējumu ar sulīgiem lēni kuļojošas varenības slāņiem, un Jonsi raksturīgs falsets. Viņi ir izdevuši astoņus studijas albumus, tostarp savu izrāvienu pilna garuma Ágætis byrjun (1999), kurā karsējmeiteņu vidū bija gan mūzikas preses degustētāji, gan Radiohead un Deivids Bovijs; ( ) (2002) un Með suð í eyrum við spilum endalaust (2008).
Grupas pirmais jaunais studijas albums pēdējo desmit gadu laikā Átta (2023) ir viņu līdz šim intīmākais un emocionāli tiešākais ieraksts. Tas skar visu, kas padarījis Sigur Ros par vienu no ambiciozākajām un atzinīgākajām grupām ar gandrīz desmit miljoniem pārdotu albumu. vienlaikus norādot aizraujošu iespēju viņu nākotnei. Uz Átta stīgas, taustiņinstrumenti un vokāls uzbriest līdz dramatiskiem augstumiem, savukārt smalkas melodijas raugās uz iekšu, lai atbrīvotos. Átta pamanāms ir Londonas laikmetīgais orķestris, un to miksējis Pols Korlijs (Oneohtrix Point Never, Tims Hekers), ceļojot starp pazīstamo un nezināmo, greznām stīgu kaskādēm un klusumu, Jonsi augstlidojumu falsetu un rūgti saldiem ieskatiem izdomātā Vonlenskā ( Hopelandic) lingo.
Džonsi albumu dēvē par "smagu, bet cerīgu" un atzīst, ka tas rakstīts pandēmijas un Ukrainas kara ēnā, tomēr ar tīras zelta gaismas stariem tumsā.
Sigur Ros pirmā un līdz šim vienīgā uzstāšanās Igaunijā notika izpārdotajā Rock Café 2008. gadā.
Abus abus gaidāmos koncertus Alexela koncertzālē uzstāsies pašreizējie grupas dalībnieki Jóns “Jónsi” Þór Birgisson (vokāls, ģitāra), multiinstrumentālists Kjartans “Kjarri” Sveinsson un basģitārists Georgs “Goggi” Hólm, kopā ar 41 gabala paplašināto ense. Tallinas kamerorķestra (TCO).
TCO ir Grammy balvas ieguvējs kolektīvs, kuru 1993. gadā dibināja diriģents Tõnu Kaljuste. Pēdējo trīs gadu desmitu laikā tas ir kļuvis par vienu no Igaunijas pazīstamākajiem orķestriem un gaidītu viesmākslinieku uz daudzām skatuvēm Eiropā un ārpus tās. TCO ir ieguvuši atzinību ar savām mākslinieciskajām koncepcijām un interpretācijas meistarību. Viņu ierakstos, kas bieži tiek izdoti ar populārās ECM izdevniecības starpniecību, ir iekļauta Arvo Perta Te Deum interpretācija, kas gadu noturējās pasaules mūsdienu klasiskās mūzikas topa pirmajā desmitniekā.
 
Sigur Ros ir sadarbojies ar PLUS1, lai atbalstītu War Child. 1 eiro no katras pārdotās biļetes palīdzēs War Child aizsargāt, izglītot un iestāties par kara skarto bērnu tiesībām.
Atbalstītājs: Shiftworks OÜ
Pasākums Datums / Laiks Norises vieta Cena  
Sigur Rós Pk 19.09.2025 20:00 Alexela Kontserdimaja, Tallinn 67.00 - 152.00
Pasākums Sigur Rós
Datums / Laiks Pk 19.09.2025 20:00
Norises vieta Alexela Kontserdimaja, Tallinn
Cena 67.00 - 152.00
Der zināt
Biļešu cenai tiks piemērota apkalpošanas maksa 1.20 € (t.sk.PVN 21%) par katru biļeti.
Iepriekšpārdošana Shiftworks, Alexela koncertzāles klientiem un Piletilevi informatīvā izdevuma abonentiem sākas 16.oktobrī plkst.10, bet plaša publiska tirdzniecība piektdien, 18.oktobrī plkst.10.
 
19:00 durvis vērs koncertzāle un kafejnīcas
20:00 Koncerta sākums. Pārtraukums 30 minūtes
Kavētājus zālē neielaiž! Atvainojamies par sagādātajām neērtībām!
22:30 Aptuvenās koncerta beigas
 
Sigur Ros ir sadarbojas ar PLUS1, lai atbalstītu War Child. 1 eiro no katras pārdotās biļetes palīdzēs War Child aizsargāt, izglītot un iestāties par kara skarto bērnu tiesībām.
Nav vecuma ierobežojuma
Visiem apmeklētājiem ir jābūt derīgai biļetei, t.sk. bērniem
Kavētājus zālē neielaiž!
Fotografēšana un video ierakstīšana nav atļauta
Biļešu iegādes pieprasījumu personām ratiņkrēslā lūdzam sazināties: info@piletilevi.ee
Koncertzāles pirmā balkona 1. un 2. rinda un otrā balkona 1. rinda ir ar ierobežotu redzamību. Malas aprīkotas ar aizsargmargām
Kafijas galdiņu priekšpasūtīšana: https://kontserdimaja.ee/en/booking-a-table/
Pērkot biļeti, apņemos ievērot norises vietas iekšējos noteikumus. Apskatiet tos šeit.
Uz visiem Alexela koncertzālē notiekošajiem pasākumiem ir iekļauta apkalpošanas maksa 1,00 € par biļeti.
Maksa tiek novirzīta uzņēmuma vides ilgtspējīgai attīstībai.

Biļešu izplatītājs darbojas tikai kā starpnieks. Ja pasākums tiek atcelts vai pārcelts, atbildību par iegādāto biļešu kompensēšanu uzņemas pasākuma organizators, nevis biļešu izplatītājs.
Norises vieta
Organizators
Shiftworks OÜ
Telliskivi 60a Tallinn 10412 Harjumaa
Vien. Reģ. Nr.: 10844006
Pasākums Sigur Rós
Datums / Laiks Pk 19.09.2025 20:00
Norises vieta Alexela Kontserdimaja, Tallinn
Cena 67.00 - 152.00
Pēc ievadītās informācijas nekas nav atrasts
Loading...
Atjaunot