logo
Izvēlēties periodu
Meklēt kartē
Izvēlne

Kamermūzikas vakars A. Rosputko, G. Pišnjaks. Вечер камерной музыки

Se 26.10.2024 19:00
Mazā Ģilde

Koncertā piedalās.

Antons Rosputjko (klavieres)

Gļebs Pišņaks ( čells)

Dalia Dedinskaite (vijole)

 

Pagājušajā gada novembra beigās notika pianista Antona Rosputjko un čellista Gļeba Pišnjaka izpārdotais koncerts, kurā Rīgas klausītāji sirsnīgi uzņēma mūziķus.

 Šoreiz viņiem pievienosies šarmantā Dalia Dedinskaite, viena no spilgtākajām jaunās paaudzes vijolniecēm Baltijas valstīs. Trīs brīnišķīgi mūziķi izpildīs Johannesa Brāmsa, Edvarda Grīga un Morisa Ravēla meistardarbus.

 Trīs noskaņas, trīs sajūtas: Brāmsa dziļums un psiholoģisms, kas ir aktuāli arī mūsdienās, Grīga dramaturģija un apcere,  Ravēla izteiksme un franču šarms, kā arī neaizmirstamie iespaidi jaunajā koncertprogrammā.

Antons Rosputjko ir viens no tiem mūziķiem, kuri, neskatoties uz mūsdienu tendencēm klasiskajā mūzikā piesaistīt auditoriju ar dažnedažādiem paņēmieniem un marketingu, vienmēr paliek neliekuļoti, katra komponista ideju analizējoši mākslinieki. Daudzie pazīstamie mūziķi ar sajūsmu ir atsaukušies par viņa daiļradi:
«Viņš ir ārkārtīgi apdāvināts jauns pianists un ļoti interesants mūziķis…Es cienu viņa muzikālo redzējumu, kurš ir ļoti godīgs un dziļš.» - Pavels Giļilovs, profesors, Starptautiskā F.Šopēna konkursa laureāts.
“Ārkārtīgi talantīgs…”- Žaks Ruvjē, profesors, Starptautiskā M.Longas-Ž.Tibo konkursa laureāts.
«Spilgtas spējas rādīt stilu daudzveidību, izpildītāja fantāziju…”- Boriss Petrušanskis, profesors, konkursu «Leeds» un «ARD» laureāts.
Antons Rosputjko ir dzimis Jūrmalā. Savu muzikālo izglītību viņš uzsāka dzimtās pilsētas mūzikas skolā. 16 gadu vecumā iestājās mūzikas un dramatisko mākslu universitātē „Mozarteum” Zalcburgā, Austrijas pilsētā, kurā muzikālās tradīcijas tiek rūpīgi saglabātas. Tagad, pēc universitātes pabeigšanu ar izcilību, Antons Rosputjko turpina pilnveidot savu meistarību Itālijā. Antons ir starptautisko konkursu laureāts, dažādo festivālu dalībnieks, aktīvi uzstājas Austrijā, Vācijā un citās Eiropas valstīs. 2021. gadā viņa debijas albumu “Šopēna šedevri” digitālā formātā laida klajā zīmols Ulysses Arts, un tas tika iekļauts vairākās Apple Music un Spotify labākajās redakcijas izlasēs.

 

Gļebs Pišņaks, viens no izcilākajiem savas paaudzes čellistiem Baltijas valstīs. Jau 14 gadu vecumā Gļebs debitēja kā Lietuvas kamerorķestra (diriģents – profesors Sauļus Sondeckis) solists uz Lietuvas Nacionālās filharmonijas skatuves. Turpmāk mūziķis ir uzstājies kā solists un kamermūzikas izpildītājs daudzās prestižās koncertzālēs, tādās kā Concertgebouw Amsterdamā, Vīnes Musikverein, Maskavas konservatorijas Lielā zāle, Quirinal Palace Romā.
1998. gadā Gļebs Pišņaks iestājās Baļa Dvarjona Mūzikas skolā (Viļņa, Lietuva), kur čella klasē mācījās pie pedagoģes Tatjanas Kucas. Turpmāk Gļebs Pišņaks mācījās Lietuvas Mūzikas un teātra akadēmijā pie profesora Rimanta Armona, kur ieguva bakalaura diplomu. Pēc tam mūziķis savu izglītību turpināja Vīnē, kur bija slavenās Natālijas Gūtmanes un Johanesa Maisļa students. Mācību laikā Gļebs Pišņaks bagātinājās Jo-Jo Ma, Mstislava Rostropoviča, Ivrija Gitla, Henriha Šifa un daudzu citu meistarklasēs.
Čellists Gļebs Pišņaks kā solists ir uzstājies kopā ar Lietuvas Nacionālo simfonisko orķestri, Lietuvas valsts simfonisko orķestri, Portu simfonisko orķestri, Kauņas simfonisko orķestri, Maskavas konservatorijas simfonisko orķestri, Lietuvas kamerorķestri, Sinfonietta Riga, Sv. Kristofora kamerorķestri, Vidzemes kamerorķestri, Klaipēdas kamerorķestri, Camerata Ars Lituanica. Mākslinieks ir sniedzis solo un kamerkoncertus daudzās Eiropas valstīs, Ķīnā, ASV.
2006. gadā Gļebs Pišņaks saņēma Lietuvas Republikas prezidenta Valda Adamkus apbalvojumu par Lietuvas vārda popularizēšanu, bet 2020. gadā viņu apbalvoja Lietuvas Republikas prezidents Gitans Nauseda.
Kopš 2019. gada Gļebs Pišņaks ir pasniedzējs Lietuvas Mūzikas un teātra akadēmijā.

 

Dalia Dedinskaite ir viena no spilgtākajām Lietuvas jaunās paaudzes vijolniecēm, nacionālo un starptautisku konkursu laureāte. Nozīmīgākais posms viņas muzikālajā karjerā bija studijas pie austriešu vijolnieka profesora Kristiana Altenburgera un kamermūzikas nodarbības pie profesora Johannesa Meisla Vīnes Mūzikas universitātē, kur Dalia ieguva bakalaura un maģistra grādus ar izcilību un rektora balvu. Kopš 2016. gada Dalia ir apmetusies uz dzīvi Lietuvā un regulāri viesojas Austrijā, kur tika iecelta par profesora Kristiana Altenburgera asistenti Vīnes Mūzikas un skatuves mākslas universitātē. Kopš 2016. gada Dalia ir Klaipēdas kamerorķestra pirmā koncertmeistare, bet 2020. gadā viņa kļuva par Lietuvas Nacionālā simfoniskā orķestra galveno koncertmeistari. 2010. gadā Dalia ieguva galveno balvu starptautiskajā vijolnieku konkursā Drēzdenē Vācijā, pēc tam viņa tika uzaicināta izpildīt L. van Bēthovena vijoļkoncertu prestižajā Dresdner Musikfestspiele 2012 festivālā. Dedinskaite ir uzstājusies daudzās Eiropas valstīs, ASV un Jaunzēlandē, uzstājusies solo ar Lietuvas Valsts simfonisko orķestri, Lietuvas Nacionālo simfonisko orķestri, Drēzdenes Kappellsolisten simfonisko orķestri un Drēzdenes Karla Marijas fon Vēbera simfonisko orķestri u.c.

Paralēli solo aktivitātēm vijolniece ir dedzīga kamermūzikas izpildītāja – Dalia ir uzstājusies daudzos starptautiskos kamermūzikas festivālos. Kopā ar savu vīru Gļebu Pišnjaku, ar kuru viņi ir pazīstami ka ansamblis Duettissimo, Dalia un Gļebs ir “Kintai” Mūzikas Festivāla mākslinieciskie vadītāji un Jozefa Ahrona Mūzikas Festivāla un festivāla “Ziemassvētki Viļņā” Lietuvā līdzdibinātāji.

 

 

 

 

Pasākums Datums / Laiks Norises vieta Cena  
Kamermūzikas vakars A. Rosputko, G. Pišnjaks. Вечер камерной музыки Se 26.10.2024 19:00 Mazā Ģilde 10.00 - 35.00
Pasākums Kamermūzikas vakars A. Rosputko, G. Pišnjaks. Вечер камерной музыки
Datums / Laiks Se 26.10.2024 19:00
Norises vieta Mazā Ģilde
Cena 10.00 - 35.00
Der zināt
Biļešu cenai tiks piemērota apkalpošanas maksa 1.20 € (t.sk.PVN 21%) par katru biļeti.
 
Pasākumu drīkst apmeklēt: no 5 gadu vecuma
Pasākuma valoda: latviešu, angļu
Bezmaksas ieeja: nav paredzēta 
Pasākuma ilgums: ~2h
Ieeja pasākumā: no plkst. 18:00
Vieta invalīdam ratiņkrēslā: ir
Atlaide invalīdam ratiņkrēslā: ir

Biļešu izplatītājs darbojas tikai kā starpnieks. Ja pasākums tiek atcelts vai pārcelts, atbildību par iegādāto biļešu kompensēšanu uzņemas pasākuma organizators, nevis biļešu izplatītājs.
Norises vieta
Mazā Ģilde
Amatu iela 5 Rīga Latvija
Organizators
Teatron SIA
Viestura prospekts 93 - 3, Rīga, LV-1005, Rīga,
Vien. Reģ. Nr.: 42103093365
Pasākums Kamermūzikas vakars A. Rosputko, G. Pišnjaks. Вечер камерной музыки
Datums / Laiks Se 26.10.2024 19:00
Norises vieta Mazā Ģilde
Cena 10.00 - 35.00
Šī organizatora pasākumi
Pirkt Original Enigma Voices. Greatest Gold Hits PopulārsPopulārsOriginal Enigma Voices. Greatest Gold Hits Koncertdārzs Pūt, Vējiņi!
Pirkt Video Disco Party/80s 90s 2000s/Lielā diskotēka PopulārsPopulārsVideo Disco Party/80s 90s 2000s/Lielā diskotēka - Koncertestrāde Pūt, Vējiņi!
Pirkt A-Europa. 25 Gadi Kopā A-Europa. 25 Gadi Kopā Koncertdārzs Pūt, Vējiņi!
Pirkt Prime Orchestra. Dance Symphony 80s-90s Prime Orchestra. Dance Symphony 80s-90s Lielais Dzintars, Liepāja
Pēc ievadītās informācijas nekas nav atrasts
Loading...
Atjaunot