logo
Izvēlēties periodu
Meklēt kartē
Izvēlne

Jamie Cullum

Tr 12.02.2025 20:00
Palladium Rīga

DŽEZPOPA ZVAIGZNE JAMIE CULLUM UZSTĀSIES KONCERTZĀLĒ PALLADIUM

 
Unikāls muzikāls ceļojums kopā ar vienu no spilgtākajiem mūsdienu džezpopa māksliniekiem – Jamie Cullum 12. februārī koncertzālē Palladium Rīga. Viņa enerģiskie dzīvie priekšnesumi, kas apvieno džezu, popu un soulmūziku, ir iemantojuši pasaules mēroga atzinību. Biļetes tirdzniecībā no 20. septembra plkst. 9.00 “Biļešu Serviss” tīklā. FBI un Positivus festivāla koncertu kluba biedri, kā arī Delfi+ abonenti, biļetes varēs iegādāties iepriekšpārdošanā jau no 18. septembra plkst. 9.00, izmantojot kodu, kas tiks izsūtīts reģistrētajiem lietotājiem.
 
Angļu džezpopa dziedātājs Jamie Cullum ir viens no pasaulē visatzītākajiem šī gadsimta dziedošajiem pianistiem, dziesmu autoriem un klasisku dažādu žanru dziesmu interpretētājiem. Kaut savas daudzšķautņainās, kā dzeņa vēders raibās daiļrades un pārsteigumu pilnās koncertdarbības dēļ dēvēts par džezpopa dziedātāju, viņš ir arī ierakstus visvairāk pārdevušā britu džeza mākslinieka titula īpašnieks. Pazīstams arī kā iknedēļas džeza radio šova vadītājs “BBC Radio 2”.
 
Karjeras laikā Jamie Cullum ir ierakstījis 9 studijas albumus, izdevis 3 izlases, vienu koncertieraksta albumu un 24 singlus. Savulaik braucis koncertturnejās kopā ar neatvairāmo un leģendāro, savas pēdas arī mākslinieka dvēselē atstājušo un turpmākajai daiļradei iedvesmojušo dziedātāju Amy Winehouse un viņas pavadošo grupu - esot pat kļuvuši par tuviem draugiem. 
 
Jamie Cullum ne vien dzied un spēlē klavieres, bet ar kāju sit arī ritmu, izmantojot īpašu, apskaņotu kasti (stomp box), kas novietota zem klavierēm. Kad dziedātājs no tām pieceļas, palaižot atpūsties arī pavadītājmūziķus, viņš kļūst par cilvēku-orķestri, izpildot vienatnē, piemēram, to pašu “The White Stripes” lielāko, jau par sporta stadionu folkloru kļuvušo hitu “Seven Nation Army” bez neviena instrumenta, izņemot muti un balss saites, vispirms “iebītboksojot” un “iecilpojot” ritma partiju, bet pēc tam dziedot pa virsu, un tas jau vairs ne tuvu nav džezs, bet tāda padauzīšanās – žaketes, šlipses, tauriņi, aproču pogas, puķes pa gaisu, un visiem jautri.
 
Kaut savā mūzikā mākslinieks sen pārkāpj džeza standartu robežas, viņš ir palicis šim žanram uzticīgs, kopš 2010. gada otrdienās vadot iknedēļas džeza raidījumus “BBC Radio 2”. Ierakstot 2014. gada albumu “Interlude” ar džeza skaņdarbu kaverversijām, viņš esot iedvesmojies no sava radio šova, uzdziedot duetos ar Laura Mvula un Gregory Porter - dziedātājiem, kuriem viņa raidījums esot kalpojis kā tramplīns uz lieliem panākumiem. Svinot šī - sava pirmā no A līdz Z džezam piederīgā - albuma iznākšanu, Jamie Cullum spēlējis pasaules nozīmīgākajos džeza klubos – Ņujorkas “Blue Note Jazz Club” un Londonas “Ronnie Scott's”.
 
Dažādu žanru dziesmu kaverversijas liecina par daudzveidīgiem iedvesmas avotiem. Terminoloģijas pastiepšanai nu jau viņš kādu laiku tiek dēvēts par popdžeza dziedātāju, kurš no albuma uz albumu izved mūs cauri dažādām desmitgadēm ar tām raksturīgām tendencēm, arvien vairāk piedāvājot oriģinālkompozīcijas, bet saglabājot tradīciju nospēlēt pa kādam klasiskam gabalam. Gan no džeza un soula, gan roka un popa, gan hiphopa un elektronikas grandiem – repertuārā ir “The Killers”, Reja Čārlza, Sufjana Stīvensa, Rendija Ņūmena, “Kanye West”, “Massive Attack”, Rihannas, “Pussycat Dolls”, “Gnarls Barkley”, Eltona Džona, Džastina Timberleika, “Joy Division”, “Lady Gaga” un citu dažādu laikmetu mākslinieku slavenās un ne tikai slavenās dziesmas. Tas viss jau pie mums nākamā gada 12. februārī koncertzālē Palladium Rīga.

Vairāk informācijas: http://www.fbi.lv

Pasākums Datums / Laiks Norises vieta  
Jamie Cullum Tr 12.02.2025 20:00 Palladium Rīga
Pasākums Jamie Cullum
Datums / Laiks Tr 12.02.2025 20:00
Norises vieta Palladium Rīga
Der zināt
Biļešu cenai tiks piemērota apkalpošanas maksa 1.20 € (t.sk.PVN 21%) par katru biļeti.
  • No 17. septembra plkst. 9.00, biļetes iepriekšpārdošana ar kodu kas tiks izsūtīts mākslinieka faniem
  • No 18. septembra plkst. 9.00, biļetes iepriekšpārdošana ar kodu kas tiks izsūtīts FBI un Positivus festivāla koncertu kluba biedriem, kā arī Delfi+ abonentiem.
  • 20. septembrī plkst. 9.00, tiks uzsākta publiskā biļešu pārdošana.
* Katrai biļetei tiek piemērota SIA "Palladium Rīga" servisa maksa 2,50 EUR apmērā.
 
Tirdzniecībā uz šo pasākumu ieejas biļetes (stāvvietas) ir dažādās cenu grupās. Cenu grupas pēc satura un kvalitātes neatšķiras. Vispirms lūdzam iegādāties lētākas biļetes.
 
Biļetes aizliegts izmantot jebkādos konkursos un kampaņās bez koncerta organizatora atļaujas.
 
Jebkura vecuma apmeklētājam ir jābūt atsevišķai ieejas biļetei. Pasākuma apmeklētājiem nav vecuma ierobežojumu, taču vecākiem, kuri nepavada uz koncertu savus bērnus, kas jaunāki par 16 gadiem, atgādinām, ka bērniem atrasties uz ielas bez pieaugušā pēc plkst. 22.00 Latvijā ir aizliegts.
 
Apmeklētājiem ar ierobežotām pārvietošanās spējām: Apmeklētājam ratiņkrēslā kopā ar pavadoni nepieciešama viena biļete.
 
Pasākuma programma:
19:00 tiek atvērtas ieejas
20:00 pasākuma sākums

Biļešu izplatītājs darbojas tikai kā starpnieks. Ja pasākums tiek atcelts vai pārcelts, atbildību par iegādāto biļešu kompensēšanu uzņemas pasākuma organizators, nevis biļešu izplatītājs.
Norises vieta
Palladium Rīga
Marijas iela 21 (Ieeja no Pērses ielas) Rīga Latvija
Organizators
BDG concerts SIA
BDG concerts SIA
Ūdens iela 12 - 106, Rīga, LV-1007, Rīga,
Vien. Reģ. Nr.: 40103422688
Pasākums Jamie Cullum
Datums / Laiks Tr 12.02.2025 20:00
Norises vieta Palladium Rīga
Šī organizatora pasākumi Pasākumi šajā norises vietā
Pirkt Brit Floyd PopulārsPopulārsBrit Floyd Palladium Rīga
Pirkt Bambie Thug Bambie Thug Palladium Rīga
Pirkt Thirty Seconds To Mars - Seasons PopulārsPopulārsThirty Seconds To Mars - Seasons Arēna Rīga
Pirkt Trentemøller Trentemøller Palladium Rīga
Pēc ievadītās informācijas nekas nav atrasts
Loading...
Atjaunot