logo
Izvēlēties periodu
Meklēt kartē
Izvēlne

'.. Un Paradīze atvērās Mīlestībai!' Mūzikāla dzejas izrāde pamatojoties uz Mihaila Ļermontova poēmas 'Dēmons'

Pi 25.11.2024 19:30
Digital Art House
Rustems Galičs izrādē pēc Lermontova dzejoļa “Dēmons” motīviem.
“...Un paradīze atvērās mīlestībai...”

25. novembrī plkst. 19.30  “Digital Art House”:  (Skolas ielā 2) skatītāji varēs baudīt Rustema Galiča Ņujorkas Dzejas un mūzikas teātra starptautiskā muzikālā mākslas projekta “...Un paradīze atvērās mīlestībai...” jauno multimediālo versiju.  Izrāde krievu valodā ir veidota pēc Mihaila Ļermontova poēmas “Dēmons” motīviem un veltīta dzejnieka 210. dzimšanas dienai.

“...Un paradīze atvērās mīlestībai...” - ir mistisks stāsts par krituša eņģeļa Dēmona mīlestibu pret parastu sievieti. Un vienlaikus himna visiem radītājiem. Starp tiem ir arī pats Ļermontovs un viņa Dēmons,” stāsta izrādes režisors un galvenās lomas izpildītājs Rustems Galičs. -- Projekts ir izveidots žanrā, par kādu savulaik sapņojis krievu mākslinieks Mihails Vrubels, kurš radījis daudzas Dēmona portreta versijas un skices. Izrādē apvienots poētiskais vārds, dramaturģija, vokāls, mūzika, vizuālā māksla un jaunajā versijā arī unikālās “Digital Art House” multimediju iespējas”.

Rustema Galiča Dzejas un mūzikas teātris kopš 2009. gada ir radījis vairāk nekā 50 oriģinālu izrāžu pēc Ļermontova poēmas “Dēmons” motīviem, kas tika apvienoti liela mēroga starptautiskā mākslas projektā. Izrādes ar panākumiem tika izrādītas ASV, Vācijā, Itālijā, Austrālijā, Igaunijā, Latvijā un citās pasaules valstīs, un neviena no tām nav bijusi līdzīga citām. Dažas versijas ir bijušas ar nelielu izpildītāju skaitu, citas – vērienīgas, ar simfonisko orķestri, ērģelēm, kori, baletu, folkloras deju ansambli un vairākiem radošajiem kolektīviem vienlaicīgi. Rīgā izrāde ir iestudēta piecas reizes dažādās norises vietās un vienmēr guvusi panākumus skatītāju vidū.

«Mihails Ļermontovs vairākkārt pārstrādāja savu poēmu, pastāv astoņi “Dēmona” varianti,” stāsta Rustems Galičs. – XXI gadsimta pirmajā pusē mēs vēlamies iet pa to pašu radošo ceļu, pa kuru XIX gadsimtā gāja izcilais krievu dzejnieks, kura 210. jubileju mēs šogad svinam, un pēc tam, XIX un XX gadsimtu mijā, ģeniālais mākslinieks Mihails Vrubels. Vienlaikus mēs vēlamies akcentēt Ļermontova nemirstīgajā poēmā ietvertos labestības, mīlestības, ticības un gaismas tēmas, tostarp ar mūsdienu multimediju tehnoloģiju palīdzību”.

Rustems Galičs (Ņujorka) ir aktieris un režisors, kurš kopš 2000. gada dzīvo un strādā ASV. Viņš ir Ņujorkas Dzejas un mūzikas teātra dibinātājs, kura paspārnē tapušas vairāk nekā 10 dzejas un mūzikas programmas un izrādes. Daudzas no tām, piemēram, “Ēģiptes naktis”, “Dzejnieku balle”, “Mūsu paziņa, Sergejs  Jeseņins ”, “Čigāni”  u. c., ir labi pazīstamas Latvijas publikai.
Izrādē piedalās slavenais latviešu vijolnieks Aleksejs Koļesņikovs, Inguna Grīnberga - pianiste un ērģelniece, kas kopš 2011. gada piedalījusies visos Rustema Galiča iestudējumos, un koris “Accolada” Oksanas Čerkasovas vadībā, kas šā gada jūnijā piedalījās Galiča koncertā par godu Puškina jubilejai un ar savu sniegumu absolūti valdzināja skatītājus.

Par “Digital Art House”
“Digital Art House” ir radošs multimediju izstāžu, performanču un izglītības programmu klasteris, kā arī platforma gan vietējiem, gan starptautiskiem kultūras un izstāžu projektiem. Telpās, kuru kopējā platība ir vairāk nekā 1700 kvadrātmetru, kas izvietotas trijos stāvos Skolas ielā 2, Rīgā, apmeklētāji var baudīt pasaules izcilāko mākslinieku multimediju izstādes, interaktīvas instalācijas, iegremdēties virtuālajā realitātē, pieskarties vēsturei izglītojošos pasākumos, kā arī diskutēt par redzēto restorānā, kurā uzstājas mūziķi.

Multimediju mākslas centru izveidoja inovatīva radošā apvienība Digital Art House. Digital Art House koncentrējas uz plaša spektra multimediju projektu radīšanu. Izmantojot modernās tehnoloģijas, Digital Art House apvieno kino, interaktīvos risinājumus un multimediju, kas ļauj realizēt visdrosmīgākās un radošākās idejas un radīt unikālus projektus, kas uzrunā plašu auditoriju.

Izrādes “...Un paradīze atvērās mīlestībai...” kārtējās versijas Latvijas producents -- Gaļinas Poltorakas «Starptautiskais talantu centrs».

Papildus informācija --  +371 29510475.
 

Vairāk informācijas: http:// ict-stars.eu

Pasākums Datums / Laiks Norises vieta Cena  
'.. Un Paradīze atvērās Mīlestībai!' Mūzikāla dzejas izrāde pamatojoties uz Mihaila Ļermontova poēmas 'Dēmons' Pi 25.11.2024 19:30 Digital Art House 20.00 - 50.00
Pasākums '.. Un Paradīze atvērās Mīlestībai!' Mūzikāla dzejas izrāde pamatojoties uz Mihaila Ļermontova poēmas 'Dēmons'
Datums / Laiks Pi 25.11.2024 19:30
Norises vieta Digital Art House
Cena 20.00 - 50.00
Der zināt
Biļešu cenai tiks piemērota apkalpošanas maksa 1.20 € (t.sk.PVN 21%) par katru biļeti.
 
Pasākumu drīkst apmeklēt: no 12 gadu vecuma
Pasākuma valoda: krievu
Bezmaksas ieeja: nav paredzēta
Pasākuma ilgums: ~1.5h
Ieeja pasākumā: no plkst. 19:00
Vieta invalīdam ratiņkrēslā: nav
Atlaide invalīdam ratiņkrēslā: nav

Biļešu izplatītājs darbojas tikai kā starpnieks. Ja pasākums tiek atcelts vai pārcelts, atbildību par iegādāto biļešu kompensēšanu uzņemas pasākuma organizators, nevis biļešu izplatītājs.
Norises vieta
Digital Art House
Skolas iela 2, Rīga Latvija
Organizators
Starptautiskais Talantu Centrs BDR
Dzirciema iela 1 -23, Rīga, LV-1083, Rīga,
Vien. Reģ. Nr.: 40008073996
Pasākums '.. Un Paradīze atvērās Mīlestībai!' Mūzikāla dzejas izrāde pamatojoties uz Mihaila Ļermontova poēmas 'Dēmons'
Datums / Laiks Pi 25.11.2024 19:30
Norises vieta Digital Art House
Cena 20.00 - 50.00
Pēc ievadītās informācijas nekas nav atrasts
Loading...
Atjaunot