logo
Izvēlēties periodu
Meklēt kartē
Izvēlne

Visi Esam Svešinieki /Все Мы Незнакомцы / All Of Us Strangers

Pk 27.09.2024 21:00
Kino Splendid Palace

VISI ESAM SVEŠINIEKI

All of Us Strangers

Lielbritānija, ASV, 2023, 105 min.

Režisors: Endrjū Hejs

Scenārijs: Endrjū Hejs, Taiti Jamada

Lomās: Endrjū Skots, Pols Meskals, Klēra Foja, Džeimijs Bells

 Viena no 2023. gadā visaugstāk novērtētajām filmām, izvirzīta vairāk nekā simts nominācijām un ieguvusi 28 balvas prestižajos kinofestivālos.

Reiz naktī viņu pamodināja zvans, kas dobji skanēja pa dusoša nama tukšajiem gaiteņiem. Un pēc kāda mirkļa pie viņa dzīvokļa durvīm atskanēja uzmanīgi klauvējieni …

Šeit viss šķiet nogurdinošs: augusta saule, kas kā zeltaina dedzinoša lode noriet aiz horizonta, atspīdot bezpersonisku debesskrāpju logos. 

Vasara tuvojas noslēgumam, tomēr pilsētas kvartāli, pārtapuši par gigantiskām akmens krāsnīm, vēl arvien izdveš tveici. Gaiss sastingst, un tajā izšķīst un atkal sabiezē mokoša vientulība …  

Adams – jauns scenārists Londonā – jau vairākus mēnešus no vietas pūlas uzrakstīt savas ģimenes stāstu. Izmisīgie centieni pārvarēt radošo krīzi vien pastiprina iekšējo aizkaitinātību un apetīti, kas tiek remdēta ar gadījuma ēdienu un kārtējo bezcerīgo seriālu. Un vēl pagātne – tā neliek mieru, uztrauc un nelaiž vaļā.

Tieši tajā laikā atskanēja tas pats biklais, glābjošais klauvējiens pie durvīm.

Negaidītais viesis – noslēpumains svešinieks. Viss, kas notika pēc tam, likās gluži vai nereāls – tāds kā sapnis, kā iztēlē radīts notikums.

Adamu ir pārņēmusi neizskaidrojamu sajūtu un vēlmju gūzma, viņš ir atklājis skurbinošo, pulsējošos taktilo baudu pasauli, jaunā dzīve šķiet daudzkrāsaina un daudzsološa. Varētu šķist, ka viss izdosies, taču pagātnes rēgi neatkāpjas un velk arvien dziļāk emocionālajā bezdibenī.

Lai pārvarētu krīzi un atbrīvotos no uzbāzīgajām atmiņām, Adams dodas un piepilsētu, uz māju, kur viņš ir pavadījis savu bērnību, un tur negaidīti sastop vecākus. Viņi izskatās tieši tāpat kā pirms 30 gadiem, kad viņš viņus redzēja pēdējo reizi …

Balansējot starp divām realitātēm, starp nožēlu par neizmantotajām izdevībām un otro iespēju, Adams cenšas sameklēt miera ostu pasaulē, kurā mēs visi cits citam esam svešinieki …

Režisors Endrjū Hejs ir radījis vizuāli greznu, graujoši skumju stāstu par mīlestību un piedošanu.

Bet tajā pašā laikā šī filma vēsta par attiecību trauslumu, par sāpēm, kuras izjūtam, zaudējot sev tuvos cilvēkus. Par to, cik daudz ir jāpaspēj pateikt cits citam šajā īsajā mums ierādītajā uz šīs Zemes laikā. Un nežēlīgā doma, ka viss varēja būt citādi, atkal un atkal apziņā ietrieksies kā ass nazis, iegriežot sirdī tikai divus vārdus — par vēlu.

Skatītāju atsauksmes:

,,Šķiet, ka neviena filma pēdējā laikā jūs nesalauzīs gabaliņos tā, kā šī. Necentieties racionāli atpiņķerēt visus tās daudzskaitlīgo sižeta līniju mezglus atsevišķos pavedienos, ļaujiet filmai pārņemt jūs savā varā. Filmas fināla negaidītais pavērsiens, kas šokē, satriec….”

,,Šī filma nāca pār manu galvu gluži kā tonna ķieģeļu. Es atskatījos uz elpu aizturējošu skatītāju zāli un sapratu, ka šajā zālē mūs teju visus ir pārņēmušas līdzīgas izjūtas. Dziedināšanās ir kļuvis par nodeldētu vārdu, bet tā tiešām bija dziedināšanās.”

Filmu ir iedvesmojis 1987. gada Taiti Jamadas romāns ,,Vasara ar svešinieku” (Taichi Yamada – Strangers or Summer of the Strange People).

Oriģinālvaloda:  angļu 

Filmas tulkojums tiek nodrošināts JŪSU audio austiņās* latviešu valodā, krievu valodā

*Lai dzirdētu tulkojumu, ir nepieciešami spraudņi, kurus varat saņemt pret 1€ ķīlu. Pēc seansa beigām, atdodot spraudni, saņemsiet 1€ atpakaļ pie izejas no skatītāju  zāles.

https://www.youtube.com/watch?v=HEp41p9nd-Y

Vairāk informācijas: http://balticpearl.lv/

Pasākums Datums / Laiks Norises vieta  
Visi Esam Svešinieki /Все Мы Незнакомцы / All Of Us Strangers Pk 27.09.2024 21:00 Kino Splendid Palace
Pasākums Visi Esam Svešinieki /Все Мы Незнакомцы / All Of Us Strangers
Datums / Laiks Pk 27.09.2024 21:00
Norises vieta Kino Splendid Palace
Der zināt
Biļetēm tiek piemērota Aģenta maksa 9.68% apmērā no katras biļetes cenas!
 
Pasākumu drīkst apmeklēt: no 16+ gadu vecuma
Oriģinālvaloda: angļu
Filmas tulkojums: tiek nodrošināts JŪSU audio austiņās* latviešu valodā un krievu valodā
Bezmaksas ieeja: nav paredzēta
Pasākuma ilgums: 105min
Ieeja pasākumā: 15 min pirms filmas sākuma
 
*Lai dzirdētu tulkojumu, ir nepieciešami spraudņi, kurus varat saņemt pret 1€ ķīlu. Pēc seansa beigām, atdodot spraudni, saņemsiet 1€ atpakaļ pie izejas no skatītāju zāles.

Biļešu izplatītājs darbojas tikai kā starpnieks. Ja pasākums tiek atcelts vai pārcelts, atbildību par iegādāto biļešu kompensēšanu uzņemas pasākuma organizators, nevis biļešu izplatītājs.
Norises vieta
Kino Splendid Palace
Elizabetes iela 61 Rīga Latvija
Organizators
Festivālu aģentūra BALTIJAS PĒRLE, biedrība
Krišjāņa Barona iela 25-18, Rīga, LV-1011, Rīga,
Vien. Reģ. Nr.: 40008254376
Pasākums Visi Esam Svešinieki /Все Мы Незнакомцы / All Of Us Strangers
Datums / Laiks Pk 27.09.2024 21:00
Norises vieta Kino Splendid Palace
Citi datumi Šī organizatora pasākumi Pasākumi šajā norises vietā
Pirkt Anora / Анора / Anora PopulārsPopulārsAnora / Анора / Anora Kino Splendid Palace
Pirkt Zvērs Biezoknī / Зверь В Чаще/ The Beast PopulārsPopulārsZvērs Biezoknī / Зверь В Чаще/ The Beast Kino Splendid Palace, Mazā zāle
Pirkt Baikeri / Байкеры / The Bikeriders PopulārsPopulārsBaikeri / Байкеры / The Bikeriders Kino Splendid Palace, Mazā zāle
Pirkt Tas Neesmu Es / Это Не Я / It's Not Me PopulārsPopulārsTas Neesmu Es / Это Не Я / It's Not Me Kino Splendid Palace
Pēc ievadītās informācijas nekas nav atrasts
Loading...
Atjaunot