logo
Izvēlēties periodu
Meklēt kartē
Izvēlne

Kliko Atraitne / Вдова Клико / Widow Clicquot

Pk 27.09.2024 19:15
Kino Splendid Palace
KLIKO ATRAITNE
Widow Clicquot
Režisors: Tomass K. Nepers
Lomās: Heilija Beneta, Toms Storidžs, Sems Railijs, Bens Mailzs
Viss slēpjas maģiskajos laimes burbuļos…
Ir gan jāsaka, ka šajā stāstā ir pārāk daudz nejaušu sakritību.  
Ja vien Fransuā Kliko nesaņemtu kā kāzu dāvanu plašus vīnogulāju  laukus.
Ja vien, nodzīvojusi septiņus laimīgus laulības gadus, apburošā Barba Nikola nekļūtu par Kliko atraitni, kuru nomāc mantojums vīnogulāju un vīra nerealizētā kaismīgā projekta par bubbly glory no Šampaņas veidā.
 
Ja vien uzņēmīgā Kliko kundze nepretotos šo nepieskatīto vīnogulāju pārdošanai varenajam Moët klanam, un, godinot mīļotā vīra piemiņu, nemestos pārgalvīgi realizēt viņa fantāzijas…
 
Ja vien, ja vien, ja vien… un tas notika tajā laikā, kad sievietēm bija tikai divi sabiedrībā pieņemami laika pavadīšanas veidi  - dzemdēt un spriedelēt par savu neizskaidrojamo slikto pašsajūtu uz kušetēm, kas domātas ģīboņiem. Savukārt atraitnēm – sērot līdz pašai nāvei, izšujot krustdūrienā spilvenus un uzņemot viesus.
 
Ko sieviete lai dara pasaulē, kuru pārvalda vīrieši?
Pareizi, jāspēlē pēc viņu noteikumiem, šur tur pieverot acis uz aizspriedumiem un dievbijību, nekaunīgi apejot likumus un nesmādējot kontrabandu.
 
Jā gan, bīstamā laikā Kliko atraitne ir uzdrošinājusies veidot dzirkstošo vīnu impēriju: Napoleona tirdzniecības embargo, Eiropas sankcijas, slikti laikapstākļi, nedienas ar finansēm, taču nav tādu šķēršļu, kurus nespētu pārvarēt mērķtiecīga sieviete, vīna darināšanas kaisles pārņemta.
 
Bezgalīgi vīnogulāju lauki stiepjas līdz īpašumu pašam horizontam. Saule tos nežēlīgi dedzina, piepildot smagos ķekarus ar dzintara mirdzumu. No rītiem Barba Nikola dodas apskatīt vīnogulājus – lai iegūtu labu vīnu, raža ir jāvāc rītausmā, kad ogas ir mitras un smagas no rīta rasas. Tā viņai ir mācījis vīrs. Un vēl – tas arī bija viņš, kurš iemācīja viņai dziedāt vīnogu ķekariem! Jo vīna darināšana ir gan māksla, gan filozofija, un vēl tā ir kupāža, remuāža, degoržāža un pat sabrāža – par to visu mums ir jāpateicas Barbai Nikolai, dzimušai Ponsardēnai, Kliko atraitnei.

Šī filma ir gluži kā grezna vintāžas šampanieša izsmalcināta degustācija – tā satriec ar savu piesātināto buķeti, kurā spilgti jūtama seksuāla enerģija. Garšas kārpiņas sajūt nogatavojušos augļu notis, aromāts atklājas nesteidzīgi: vīnogulāju sulīgais zaļums, rimtā debesu zilgme ar mazliet saldenu, vieglu skumju pēcgaršu noslēgumā. Dzidra, reibinoša no malka līdz malkam.

Oriģinālvaloda:  angļu
Filmas tulkojums tiek nodrošināts JŪSU audio austiņās* latviešu valodā, krievu valodā

*Lai dzirdētu tulkojumu, ir nepieciešami spraudņi, kurus varat saņemt pret 1€ ķīlu. Pēc seansa beigām, atdodot spraudni, saņemsiet 1€ atpakaļ pie izejas no skatītāju  zāles.

Vairāk informācijas: http://balticpearl.lv/

Pasākums Datums / Laiks Norises vieta  
Kliko Atraitne / Вдова Клико / Widow Clicquot Pk 27.09.2024 19:15 Kino Splendid Palace
Pasākums Kliko Atraitne / Вдова Клико / Widow Clicquot
Datums / Laiks Pk 27.09.2024 19:15
Norises vieta Kino Splendid Palace
Der zināt
Biļetēm tiek piemērota Aģenta maksa 9.68% apmērā no katras biļetes cenas!
 
Pasākumu drīkst apmeklēt: no 16+ gadu vecuma
Oriģinālvaloda: angļu
Filmas tulkojums: tiek nodrošināts JŪSU audio austiņās* latviešu valodā un krievu valodā
Bezmaksas ieeja: nav paredzēta
Pasākuma ilgums: 89min
Ieeja pasākumā: 15 min pirms filmas sākuma
 
*Lai dzirdētu tulkojumu, ir nepieciešami spraudņi, kurus varat saņemt pret 1€ ķīlu. Pēc seansa beigām, atdodot spraudni, saņemsiet 1€ atpakaļ pie izejas no skatītāju zāles.

Biļešu izplatītājs darbojas tikai kā starpnieks. Ja pasākums tiek atcelts vai pārcelts, atbildību par iegādāto biļešu kompensēšanu uzņemas pasākuma organizators, nevis biļešu izplatītājs.
Norises vieta
Kino Splendid Palace
Elizabetes iela 61 Rīga Latvija
Organizators
Festivālu aģentūra BALTIJAS PĒRLE, biedrība
Krišjāņa Barona iela 25-18, Rīga, LV-1011, Rīga,
Vien. Reģ. Nr.: 40008254376
Pasākums Kliko Atraitne / Вдова Клико / Widow Clicquot
Datums / Laiks Pk 27.09.2024 19:15
Norises vieta Kino Splendid Palace
Citi datumi Šī organizatora pasākumi Pasākumi šajā norises vietā
Pirkt Anora / Анора / Anora PopulārsPopulārsAnora / Анора / Anora Kino Splendid Palace
Pirkt Zvērs Biezoknī / Зверь В Чаще/ The Beast PopulārsPopulārsZvērs Biezoknī / Зверь В Чаще/ The Beast Kino Splendid Palace, Mazā zāle
Pirkt Baikeri / Байкеры / The Bikeriders PopulārsPopulārsBaikeri / Байкеры / The Bikeriders Kino Splendid Palace, Mazā zāle
Pirkt Tas Neesmu Es / Это Не Я / It's Not Me PopulārsPopulārsTas Neesmu Es / Это Не Я / It's Not Me Kino Splendid Palace
Pēc ievadītās informācijas nekas nav atrasts
Loading...
Atjaunot