logo
Izvēlēties periodu
Meklēt kartē
Izvēlne

Džons Galjāno. Kāpums Un Kritums / Джон Гальяно. Взлет И Падение / High and Low. John Galliano

Pk 27.09.2024 17:00
Kino Splendid Palace

DŽONS GALJĀNO. KĀPUMS UN KRITUMS 

John Galliano. High & Low 

Apvienotā Karaliste, ASV, Francija, 2023, 115 min.

Režisors: Kevins Makdonalds

Filmā piedalās: Džons Galjāno, Anna Vintūra, Penelope Krusa, Bernārs Arno, Sidneja Toledano, Naomi Kempbela, Šarlīze Terona, Keita Mosa.

 Augstā mode nekad nebija piedzīvojusi tik aizraujošu kāpumu, kritumu un atdzimšanu kā Džona Galjāno gadījumā.

2011. gadā modes pasauli satricināja pamatīgs skandāls. Vētras epicentrā nonāca leģendārais modes dizainers Džons Galjāno.

Antidepresantu, alkohola un narkotiku apreibināts, pārmērīga stresa un emocionālā spiediena dēļ tendēts uz galējībām, dizainers Parīzes bārā “La Perle” svešinieku klātbūtnē izkliedza antisemītisku un rasistisku apvainojumu gūzmu. Filma sākas ar šo šokējošo video, kas figurēja tiesā.

Princeses Diānas un Nikolas Kidmenas iemīļotais dizainers, kurš tobrīd ieņēma Dior radošo troni, acumirklī zaudēja prestižo darbu, tika atstumts un notiesāts par naida noziegumiem.

Varētu šķist, ka atpakaļceļš pēc tā nav iespējams. Neviens īpaši neticēja, ka viņš varētu atgriezties modes Olimpā.

Daži viņu uzreiz izslēdza no sava paziņu loka, savukārt citi neraizējās par reputācijas apdraudējumu, ko radītu draudzības uzturēšana. Viņi deva priekšroku cīņai. Gandrīz visa modes profesionālā elite iestājās Galjāno aizstāvībā. Viņam priekšā bija garš vainas izpirkšanas ceļš, emocionālā un fiziskā rehabilitēšanās, līdz atmirdzēja vājš cerības stariņš uz piedošanu. Tā sākās dizainera pakāpeniska atgriešanās industrijā. 

"Oskara" balvu ieguvušā režisora Kevina Makdonalda filmā par Džonu Galjāno piedalās visi - no Bernāra Arno un Penelopes Krusas līdz Džona māsai un viņa psihiatram.

Un Džons Galjāno atkal šokē sabiedrību, taču šoreiz ar galēju atklātību. Viņš ir nežēlīgs pret sevi. Raugoties skatītājam tieši acīs, viņš apraksta personīgās elles līkločus.

Kopā ar viņu atgriežamies karjeras sākumā – “Central Saint Martins”, Nacionālā teātra kostīmu darbnīcās, Londonas naktsklubos un bāros. Unikāli kadri no pirmajām skatēm, sākot no leģendārajām “Les Incroyables” un “Black show” ar uzsvērto teatralitāti, dekadenci un atsaucēm uz vizuālo mākslu; žilbinošajām Dior kolekcijām un triumfējošo atgriešanos pēdējās skatēs – greznos Holivudas cienīgos šovos.

Viņa stiprā puse vienmēr ir bijusi spēja skatītājos raisīt emocijas. Likt apbrīnā aizturēt elpu, raisīt nostalģiju pēc aizgājušajiem laikmetiem un radīt pieaugušos cilvēkos bērnišķīgu sajūsmu.

Viens no aizkustinošākajiem filmas mirkļiem -  pirmo reizi pēc atlaišanas Galjāno atgriežas Dior ateljē, nama arhīvos, satiekas ar saviem darbiniekiem, atkal apvienojoties ar viņiem pēc vienpadsmit gadiem.

Režisors Kevins Makdonalds izvairās no vulgaritātes un bezgaumīgas drāmas, pārvēršot filmu par iespaidīgu mākslas darbu. Viņš radījis simfonisku epopeju par bezkompromisa, iedvesmojošu un spilgtu mākslinieku - pēdējo augstās modes vareno romantiķi.

Tā atklājas Džons Galjāno visā savā spožumā un krāšņumā, ar sev raksturīgo iedvesmu un ievainoto dvēseli.

Džons Galjāno. Kāpums un kritums. Un atkal kāpums.

Oriģinālvaloda: angļu, franču 

Filmas tulkojums tiek nodrošināts JŪSU audio austiņās* latviešu valodā, krievu valodā

*Lai dzirdētu tulkojumu, ir nepieciešami spraudņi, kurus varat saņemt pret 1€ ķīlu. Pēc seansa beigām, atdodot spraudni, saņemsiet 1€ atpakaļ pie izejas no skatītāju  zāles.

 https://www.youtube.com/watch?v=t52uNoXbqdg

Vairāk informācijas: http://balticpearl.lv/

Pasākums Datums / Laiks Norises vieta  
Džons Galjāno. Kāpums Un Kritums / Джон Гальяно. Взлет И Падение / High and Low. John Galliano Pk 27.09.2024 17:00 Kino Splendid Palace
Pasākums Džons Galjāno. Kāpums Un Kritums / Джон Гальяно. Взлет И Падение / High and Low. John Galliano
Datums / Laiks Pk 27.09.2024 17:00
Norises vieta Kino Splendid Palace
Der zināt
Biļetēm tiek piemērota Aģenta maksa 9.68% apmērā no katras biļetes cenas!
 
Pasākumu drīkst apmeklēt: no 16+ gadu vecuma
Oriģinālvaloda: angļu, franču
Filmas tulkojums: tiek nodrošināts JŪSU audio austiņās* latviešu valodā un krievu valodā
Bezmaksas ieeja: nav paredzēta
Pasākuma ilgums: 115min
Ieeja pasākumā: 15 min pirms filmas sākuma
 
*Lai dzirdētu tulkojumu, ir nepieciešami spraudņi, kurus varat saņemt pret 1€ ķīlu. Pēc seansa beigām, atdodot spraudni, saņemsiet 1€ atpakaļ pie izejas no skatītāju zāles.

Biļešu izplatītājs darbojas tikai kā starpnieks. Ja pasākums tiek atcelts vai pārcelts, atbildību par iegādāto biļešu kompensēšanu uzņemas pasākuma organizators, nevis biļešu izplatītājs.
Norises vieta
Kino Splendid Palace
Elizabetes iela 61 Rīga Latvija
Organizators
Festivālu aģentūra BALTIJAS PĒRLE, biedrība
Krišjāņa Barona iela 25-18, Rīga, LV-1011, Rīga,
Vien. Reģ. Nr.: 40008254376
Pasākums Džons Galjāno. Kāpums Un Kritums / Джон Гальяно. Взлет И Падение / High and Low. John Galliano
Datums / Laiks Pk 27.09.2024 17:00
Norises vieta Kino Splendid Palace
Citi datumi Šī organizatora pasākumi Pasākumi šajā norises vietā
Pirkt Anora / Анора / Anora PopulārsPopulārsAnora / Анора / Anora Kino Splendid Palace
Pirkt Zvērs Biezoknī / Зверь В Чаще/ The Beast PopulārsPopulārsZvērs Biezoknī / Зверь В Чаще/ The Beast Kino Splendid Palace, Mazā zāle
Pirkt Baikeri / Байкеры / The Bikeriders PopulārsPopulārsBaikeri / Байкеры / The Bikeriders Kino Splendid Palace, Mazā zāle
Pirkt Tas Neesmu Es / Это Не Я / It's Not Me PopulārsPopulārsTas Neesmu Es / Это Не Я / It's Not Me Kino Splendid Palace
Pēc ievadītās informācijas nekas nav atrasts
Loading...
Atjaunot